Annons
Nyheter

Drömmen är att slippa avgiften

Initiativtagare och motor till den första upplagan av Summerfun Camp är Anders Svensson, 39, pedagog vid Tångvallaskolan.
Nu hoppas han den så kallade veckocampen kommit för att stanna.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2010

– Hittills har vi bara fått positiva reaktioner från både ungdomar och föräldrar, säger han. Att det inte är lika många anmälda i nästa vecka beror nog på att ungdomar i den åldern inte vill planera så länge i förväg.

Vilken hjälp har ni fått av kommunen att anordna veckolägren?

Annons

– Vi begärde 300 000 kronor och fick hälften. Drömmen var att det skulle gå i land utan avgift. Nu kostar det 495 kronor per barn och vecka vilket ändå känns rimligt. Både luncher och slutfest ingår ju.

– Jag är också mycket positiv till alla företagare i kommunen som indirekt sponsrat och hjälpt oss.

Förutom lovorden över organisationen och ett spännande tempo på schemat som startar klockan 8.45 och slutar klockan 17 ser Anders Svensson liksom Clemens Klöfverskjöld andra fördelar med arrangemanget.

– Genom att så många idrottsföreningar är på plats samtidigt lär vi oss samarbeta bättre, säger Clemens Klöfverskjöld, sponsoransvarig i Skanör-Falsterbo IF. Med det nya konstgjorda gräset på plats här på Tångvalla idrottsplats har vi nu ju alla förutsättningar för att värva intresserade ungdomar.

INTERNAL INTERNAL
Claus Granath
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons