Annons
Nyheter

Drömboende fylls med ogräs

Ett bra boende i trevlig miljö hoppades de som flyttade in i ny villa i Östra Grevie för några år sedan få. Men ovårdade grönytor, igensatta gatubrunnar och hål i asfalten skapar uppgivenhet.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2010

Tegelbruksområdet i östra delen av samhället började bebyggas för ungefär fem år sedan av företaget Östra Grevie by AB. Sedan i våras är bolaget försatt i konkurs.

Ett femtiotal villor finns i området. Men alla boende är inte nöjda med hur det har blivit. Till dem hör Micke Grönlund, Fredrik Palmgren och Martin Blomgren.

Annons

– Så gott som alla här är missnöjda, säger Martin Blomgren.

– Det här är något man talar om varje gång man möter någon, menar Micke Grönlund.

De tre visar runt i området och berättar om ofärdighet, slarv och brist på finess. Asfalteringen erbjuder många exempel. På vissa platser finns byggasfalten – en grövre asfaltstyp – kvar. Kring flera gatubrunnar är det hål i asfalten.

Gatubrunnarna är för övrigt ett problem i sig eftersom vissa fylldes med lera och jord under byggtiden. Någon rensning har inte skett, vilket leder till pölbildningar och översvämning.

Ett stort hål med i beläggningen med tillhörande fördjupning finns också vid infarten till området.

En liten cykelväg korsar en av lokal­gatorna. Medan vi ser på korsar flera cyklande barn gatan i full fart. Micke Grönlund, Fredrik Palmgren och Martin Blomgren menar att här borde finnas bommar som gör att man måste bromsa in.

I ett par gathörn har byggarna lämnat kvar stora stenar som enligt de tre ger ett ovårdat intryck.

Utåt järnvägen och en industritomt har en bullervall anlagts. Enligt de ursprungliga planerna skulle den ha försetts med planteringar, hävdar de tre. De synliga planeringarna består av tre manshöga träd med torra bruna löv. I övrigt frodas ogräset på vallen.

Ogräs är även ett vanligt inslag på de gemensamma grönytorna i området.

Egentligen ska både grönytorna och gatorna skötas gemensamt av de boende genom en vägförening.

Annons

– Men vi vågar inte bilda en sådan. Vi är rädda för att få ta över kostnaderna för allt som lämnats ofärdigt, säger Micke Grönlund.

– Men vi är oroliga att vi tvingas till slut i alla fall, menar Martin Blomgren.

De tre hoppas nu att Vellinge kommun ska ta över och slutföra arbetena med utemiljön.

INTERNAL INTERNAL
Mats Amnell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons