Annons
Nyheter

DNA-spår kan fälla Vellingemannen

Polisen hoppas att DNA-tekniken ska kunna identifiera den man som i förra veckan attackerade en ung kvinna utanför badhuset i Vellinge. Kvinnan har inte kunnat lämna något tydligt signalement på förövaren.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2003

- Därför hoppas vi att kunna finna några DNA-rester på hennes kläder, säger kriminalkommissarie Ann-Christin Sjöbeck på Trelleborgspolisen. Det finns goda förutsättningar för att det ska finnas spår på kläderna. Kvinnan försvarade sig mot mannen genom att knäa honom i skrevet och sedan utdela ett knytnävsslag som gav mannen näsblod. Polisen ska nu analysera kvinnans plagg. Samtidigt tittar man genom registren över män som begått liknande brott tidigare. Det var vid 20-tiden på torsdagskvällen som överfallet inträffade. Kvinnan hade lämnat badhuset Vanningen och väntade på en buss när en man i 20-årsåldern iförd mörka kläder dök upp och attackerade henne. När hon försökte fly blev hon slagen till marken, men kvinnan försvarade sig och lyckades ta sig tillbaka till badhuset.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons