Annons
Nyheter

Delägare i företag mot sin vilja

Utan att han visste om det har en 24-årig stockholmare blivit delägare i ett Vellingeföretag.
Nyheter • Publicerad 9 november 2010

Nu har han fått krav på sig att också betala bolagets skulder. 24-åringen har vänt sig till polisen. Han berättar att han upptäckte engagemanget i företaget när han hämtade post som skickas till en adress i Vellinge.

– Han hade fått massor med brev från inkasso och från Kronofogden, säger Kenneth Abrahamsson, stationsbefäl vid polisen i Vellinge.

Annons

I anmälan framgår att en bekant till 24-åringen har fakturerats 50 000 kronor av Vellingeföretaget för en renovering som aldrig ägt rum.

En slagning i företagsregistren visar att ett aktiebolag i Stockholm är komplementär, det vill säga fullt ansvarigt för Vellingeföretagets skulder, medan 24-åringen är extern firmatecknare. Aktiebolaget saknar styrelse, firmatecknare och revisor och har ett moderbolag i Belgien.

Anna Thulin
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons