Nyheter

Dallas besökte Ljungenskolan

På Ljungenskolan finns ett fåtal invandrare bland eleverna. Och på Rosengårdskolan i Malmö är det sju elever med svenskfödda föräldrar på tusen elever.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2003
Dallas besökte Ljungeskolan på tisdagen. BILD: TOMAS NYBERG
Dallas besökte Ljungeskolan på tisdagen. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Nu byggs broar mellan de båda skolorna. För att öka förståelsen mellan olika nationaliteter och kulturer. På tisdagen kom Diabaté Dialy Mory, mest känd som "Dallas", som är fritidsledare på Rosengårdskolan, för att prata med sjuor och åttor på Ljungenskolan. Satsningen är ett led i Reko-veckan som arrangeras för alla skolans elever. Temat är förståelse och för att motverka rasism. - Det är ingen som äger svenskheten. Ge våra nya svenskar en chans. Släpp in dem i samhället, uppmanade han. Elin Meynert, som går i åttan, uppskattade "Dallas" framträdande. - Han bjuder verkligen på sig själv. Jag har en annan syn på invandrare efter att ha hört honom, säger hon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.