Annons
Nyheter

Dålig vattenanläggning i Falsterbo

Falsterbos gatubrunnar riskerar att svämma över. Dagvattenanläggningen är för liten och för gammal och måste bytas ut. Det visar en utredning som kommunen beställt.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2004

Dagvattenanläggningen är de ledningar som leder bort regnvattnet från rännstensbrunnarna i gatan. Idag avleds vattnet till en bevattningsdamm. Företaget som gjorde utredningen kom fram till att anläggningen är för liten för att klara behoven för Falsterbo. Enligt företagets beräkningar borde brunnarna redan ha svämmat över vid kraftiga regn, med tanke på hur liten och gammal anläggningen är. Thomas Grundén på tekniska förvaltningen säger att kommunen borde åtgärda problemet, men hur man ska göra det är inte klart. Förmodligen kommer man behöva bygga större och fler ledningar. Thomas Grundén menar dock att kommunen hittills inte haft några problem med översvämningar. Text: Karin Arbsjö

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons