Annons
Nyheter

Cykeltjuvar mer aktiva i Vellinge

Näset och Vellinge kommun är cykeltjuvarnas paradis sommartid. Men även i Staffanstorp och Kävlinge stjäls många cyklar.
Nyheter • Publicerad 29 juni 2009
Foto: 
Parkerade cyklar löper störst risk att försvinna i Lund, Malmö och Vellinge.
Parkerade cyklar löper störst risk att försvinna i Lund, Malmö och Vellinge.Foto: 

VELLINGE. Polisen i Vellinge uppmanar kommuninvånarna att vara försiktiga med sina cyklar. Bland anmälningarna som kommer in till polishuset handlar många om just stölder av cyklar.

– Cykelstölder är ett vanligt problem i Vellinge kommun, säger Kenneth Abrahamsson, närpolischef.

Annons

Problemet ökar dessutom när det är vår och sommar. Många av stölderna sker när cyklar står parkerade vid busshållplatser eller idrottsplatser. De som stjäls är ofta nya och fina.

Det är enligt Kenneth Abrahamsson vanligare med cykelstölder just i Vellinge än i andra kommuner, men varför det är så har han inget klart svar på.

– Det kan bero på att det köps många nya cyklar här.

Hittills i juni månad har 36 cyklar anmälts stulna i kommunen, vilket är exakt samma siffra som för hela juni förra året.

Mats Amnell
Jenny Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons