Annons
Nyheter

Coop i Höllviken stängt efter brand

Branden på Coop i Höllviken under torsdagsnatten fick ingen större omfattning. Men rökskadorna lär göra att det dröjer innan butiken kan öppna igen.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2013
Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Strax före midnatt under torsdagen observerades rök från butiken vid Falsterbovägen, och Höllvikens räddningskår larmades. Elden kunde dock utan större svårighet begränsas till den glassbox där den av allt att döma hade börjat.

– Branden i sig fick inte någon större omfattning, och skadorna blev små. Däremot var det mycket rök och sotbeläggning i butiken, berättar brandingenjör Måns Krok från Höllvikens räddningstjänst.

Annons

Butiken var under fredagen i färd med att sanera och tillsammans med försäkringsbolag bedöma omfattningen av skadorna. När affären kan öppna igen är oklart.

– Det är det nog ingen som kan säga i nuläget, kommenterar Måns Krok. Sotbeläggning brukar göra att det drar ut på tiden. När det gäller livsmedelsförsäljning så har ju även miljö- och hälsoskyddsmyndigheterna sina krav man måste ta hänsyn till. Det lär ta mer än någon enstaka dag att ordna upp det här.

Anna Norberg, kommunikatör på Coop, säger att butiken måste bli av med varor för att kunna säga hur lång tid saneringen kommer ta.

– De varor som inte är skadade säljer vi ut till halva priset under helgen.

Postens service i butiken kommer hålla öppet klockan 8-10 samt klockan 14-18 från måndag.

Carl Johan Engvall
Lars Thulin och Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons