Nyheter

Central cykelväg i Vellinge får gatuljus

Många vill ha bättre gatubelysning. Av ett tiotal ansökningar prioriterar tekniska nämnden tre som får dela på cirka 60 000 kronor.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2003

Cykelvägen mellan Norra leden och Perstorpsvägen har tidigare helt saknat gatubelysning, men får nu två belysningsstolpar för 15 800 kronor. Ringbovägens vägförening i Rängs sand, Höllviken, får tre nya belysningsstolpar och två befintliga gatljus flyttas till en sammanlagd kostnad av 38 300 kronor. Vid Gessiebäcken i Gessie byts gatlampan ut mot en ny för 6 700 kronor. Några andra ansökningar får vänta eftersom det finns så många träd i området att ljuset ändå inte når ner till gatan. Den kommande investeringen på 495 000 kronor i 33 nya belysningsstolpar på Strandbadsvägen i Falsterbo hoppas tekniska nämnden kunna ta från något annat konto i kommunen. Totalt finns 175 000 kronor budgeterade för gatubelysning under 2003.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.