Annons
Nyheter

Caféägare Årets företagare

Nyheter • Publicerad 18 mars 2005
Gabor Sinko och Joakim Musakka som driver Café Kust i Falsterbo fick i går utmärkelsen Årets företagare i Vellinge kommun. Bild:Tomas Nyberg
Gabor Sinko och Joakim Musakka som driver Café Kust i Falsterbo fick i går utmärkelsen Årets företagare i Vellinge kommun. Bild:Tomas NybergFoto: 

Årets företagare i Vellinge kommun är två: Gabor Sinko och Joakim Musakka som gemensamt driver Café Kust vid Storgatan i Falsterbo.

– En viktig orsak till att de båda blir Årets företagare i Vellinge är att de har öppet året runt. Det är så mycket som är säsongsöppet i Falsterbo och vi tycker att Året runt-företag ska uppmärksammas, säger Thomas Claughton-Wallin, ordförande i Vellinge Falsterbonäsets företagargrupp.

Annons

Han framhåller också att det är hårt arbete som gjort att de båda kan driva kaféet på året runt-basis.

– Vi är överraskade och glada för att ha blivit Årets företagare, säger de båda.

Det var ingen självklarhet att de båda skulle driva café i Falsterbo, utan lite av ödets nyck.

– Vi träffades när jag spelade hockey i Mif och Gabor tillsammans med sin dåvarande kompanjon lagade mat till laget, berättar Joakim Musakka som spelat hockey även i Djurgården och utomlands.

De båda blev vänner och hittade lokalen i Falsterbo en dag och öppnade Café Kust i december 2001.

– De flesta tyckte nog att vi var galna som öppnade mitt i vintern, säger Joakim Musakka.

Men det har fungerat att hålla kaféet öppet året runt och man har även en dagens rätt för lunchätarna i Falsterbo.

– Men vi är ingen riktig restaurang. Vi har lättare rätter mest, berättar Gabor Sinko, som tidigare bland annat drivit restaurang i Malmö.

Café Kust satsar däremot på vin och champagner. Man säljer ett tiotal olika sorters äkta champagne.

Gabor Sinko och Joakim Musakka fick ta emot utmärkelsen av Vellinges kommunalråd Göran Holm på Hantverksgården i Vellinge i går kväll.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons