Nyheter

Bygglov för jättevilla i ”fiskeläge” upprör

Trots flera grannars invändningar beviljar nu en oenig miljö- och byggnadsnämnd i Vellinge bygglov för ett 629 kvadratmeter stort och 49 meter långt enbostadshus vid stranden i Kämpinge.
Nyheter • Publicerad 18 november 2010

Fastigheten har en indragen andra våning. Allt för att få det att se så litet ut som möjligt. Men i praktiken handlar det om en boyta på cirka tusen kvadratmeter.

Det är nämndens ledamot Kjell Kumlien, (S), som reserverat sig mot beslutet.

– Visst är huset fräckt, säger han. Men det är planerat på fel ställe och inte alls anpassat till den befintliga bebyggelsen som har karaktären av ett fiskeläge. Så beslutet kommer med största sannolikhet att överklagas.

De två sammanslagna tomterna på totalt 3 147 kvadratmeter där huset ska byggas, ligger mellan Hans Levins gränd och Backsippevägen ut mot Klockarevägen.

Den Höllvikenbo som fått bygglovet vill i nuläget inte alls kommentera projektet.

Men i ansökan skriver han bland annat att vegetationen norr och nordväst om det planerade huset är tät, vildvuxen med buskar, sly och en del större träd.

Och att ambitionen är att bevara så mycket som möjligt av vegetationen och i samförstånd med grannar plantera nya träd och buskar.

Det var efter råd av miljö- och byggnadsnämndens ordförande Nils-Ola Roth (M) och dåvarande stadsarkitekten som Höllvikenbon köpte till ytterligare en närliggande tomt för att kunna få en tillåten byggyta på 629 kvadratmeter. Tomterna ägdes tidigare av byggherren Percy Nilsson.

INTERNAL INTERNAL
Claus Granath
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.