Annons
Nyheter

Bullerskador hos förskolepersonal

Tjugo av 44 anställda på tre förskolor i Vellinge i Skåne har hörselskador, enligt en undersökning gjord av kommunens företagshälsovård.
Nyheter • Publicerad 14 april 2004

Bullret i jobbet är sannolikt inte hela förklaringen, men mätningar har samtidigt visat att bullernivåerna på de tre förskolorna ligger högt - mellan 78 och 88 decibel. - Nivåerna är för höga, säger Torbjörn Gullberg på Arbetsmiljöinspektionen i Malmö till Sydsvenska Dagbladet. Sedan Lärarförbundet slagit larm om mätvärdena kommer Arbetsmiljöinspektionen att besöka minst två av förskolorna för att göra egna mätningar. Torbjörn Gullberg menar att medelvärdet inte bör ligga högre än cirka 60 decibel. Om värdena ligger för högt är arbetsgivaren skyldig att göra något åt saken. Lärarförbundets skyddsombud har skrivit om problemet också till Skolverket och utbildningsdepartementet. Skyddsombuden menar att bullernivåerna riskerar att skada både barn och personal.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons