Annons
Nyheter

Bronsmedalj till Vellinge kommun

Skånska kommuner på prispallen när magasinet Fokus för andra året i rad utser Sveriges bästa kommun att bo i. 30 olika faktorer, som företagsklimat, sjukskrivning, anmälda brott och antal miljonärer har vägts samman. Lund knep årets första plats och Vellinge kommun rankas trea.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2007

Lars-Ingvar Ljungman (m), kommunalråd i Vellinge, är glad för kommunens tredjeplats.- Det går åt rätt håll. Fortsätter vi på det här viset skulle man rent matematiskt kunna säga att vi har plats nummer ett nästa år, säger Ljungman och syftar på föregående års placering på listan då Vellinge kommun hamnade på femteplats.- Det allra bästa med Vellinge kommun är boendet. Då menar jag inte bara att här finns snygga hus. Vellinge är en väldigt bra kommun i många aspekter. Vi har hela basen, både bra service och bra boende, säger han. Vellinge får sina bästa poäng i Fokus rankning när det gäller företagsklimatet, där kommunen kniper förstaplatsen. Trelleborgs kommun hamnde på plats 225. Sanna Trygg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons