Annons
Nyheter

Brist på bevis på anlagd Badhyttsbrand

Utredningen om branden, som lade restaurang Badhytten i ruiner, har lagts ner. Enligt polisen har spaningarna inte gett något resultat.
Nyheter • Publicerad 14 april 2009
Utredningen om branden, som förstörde restaurang Badhytten i Skanör, har lagts ner. Foto: Claes Nyberg
Utredningen om branden, som förstörde restaurang Badhytten i Skanör, har lagts ner. Foto: Claes NybergFoto: 

– Jag är inte förvånad. Det kan inte vara lätt att hitta någonting i en byggnad, som är så utbränd, säger Erling Påhlsson, som tillsammans med Lars Wilander köpte Badhytten i februari 2007.

Redan då klargjorde de att de tänkte riva den vita träbyggnaden, vars äldsta delar var från 1961, och ersätta den med en ny och större.

Annons

Detaljplanen, som möjliggjorde detta, antogs av kommunstyrelsen i Vellinge den 18 november i fjor.

Men någon rivning blev det aldrig. I mitten av januari blev Badhytten lågornas rov. Den 21 mars revs de sista resterna.

Redan i ett tidigt skede kom rykten om att branden var anlagd i omlopp. Dessa tonades dock ner av polisen. Men sedan en polishund reagerat på brandplatsen, kopplades Statens kriminaltekniska laboratorium in för att analysera aska. Det visade sig att den innehöll spår av brandfarlig vätska.

Trots det har polisen valt att lägga ner utredningen.

– Vi kommer inte längre. Att askan innehöll brandfarliga ämnen behöver inte betyda att branden var anlagd. Askan påträffades i närheten av ett kylskåp, så det kan finnas en naturlig förklaring, säger Viveka Smidvall på Trelleborgspolisen.

Detaljplanen för Badhytten överklagades av Falsterbonäsets naturvårdsförening, FNF, som hävdade att den nya byggnaden skulle bli alltför hög och alltför dominerande i Skanörs hamn. Men häromdagen godkändes planen av länsstyrelsen. Den har ännu inte vunnit laga kraft.

Christina Gustafsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons