Nyheter

Brand på åker

Två brandbilar fick på måndagen släcka en gödselhög i Kämpinge. Några timmar senare var det dags igen: en brandbil kallades dit för att släcka högen på nytt.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2010
Foto: 
Foto: 

KÄMPINGE. Det första larmet om branden nådde SOS Alarm klockan 14.10 på måndagen. Vid 16.20 brann det fortfarande.

– Det är väldigt odramatiskt, men eftersom röken drar in över några hus så får vi kolla till det, säger Per Holm, insatschef för Trelleborg och Vellinges räddningstjänst.

En brandbil och en tankbil kallades till platsen, precis utanför Höllviken. Vad som orsakat branden var vid 16.20-tiden ännu inte klart.

– Men i och med att det är gödsel är det inte helt otänkbart att det självantänt, säger Per Holm, insatschef för Trelleborg och Vellinges räddningstjänst.

Vid 19-tiden på måndagskvällen kom nytt larm om gödselhögen, något man hade beredskap för eftersom brandkåren inte var alldeles säker på att eftersläckningen var klar och brandrisken över.

Enligt Räddningstjänsten var högen med gödsel ungefär fem gånger fem meter stor och branden orsakade kraftig rökutveckling. Under kvällen vände räddningstjänsten hemåt efter att man konstaterat att hotet var över.

Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.