Annons
Nyheter

Biblioteken i Skanör och Västra Ingelstad räddas

(Uppdaterad) Biblioteken i Skanör och Västra Ingelstad får leva vidare. M-nämnden i Vellinge backar från sitt tidigare förslag att stänga biblioteken.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2003

Orsaken är, enligt ett pressmeddelande, att M-nämndens sparbeting på 40 miljoner halverats. - Vi är jätteglada, kommenterar bibliotekarien Siv Folkesson lättat. Det är lite skillnad från ena dagen till den andra här, nyss var vi nerläggningshotade. - Vi har bara fått höra att sparbetinget är halverat, vi vet inte vad det beror på. Men det kommer väl mer information, för det kommer många att vilja ha. Nöjda biblioteksbesökare som hört ryktet har redan under tisdagsförmiddgen börjat strömma till Skanörs bibliotek för att gratulera. - De kommer in och säger "är det sant?" och tycker att det är jättetrevligt, berättar Siv Folkesson Hon tycker att det folkliga stöd som biblioteket har fått sedan förslaget om nerläggning kom är "rörande och helt fenomenalt". - Vi har hängt upp små lappar över allt här och tackat för omtanken, berättar hon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons