Annons
Nyheter

"Behöver inte åka till Malmö för att få kultur"

Hallå där Britta Gustafsson, chef för Vellinge musikskola och huvudansvarig för Kulturnatten som hålls i Vellinge lördagen den 13 november.
Nyheter • Publicerad 11 november 2010

Hur länge har ni ordnat kulturnätter?

– Vi startade 1997 och höll på till 2004 i samarbete med Almgården. Sedan dess har vi av praktiska skäl haft ett uppehåll.

Annons

– De senaste åren har vi gjort lite mindre arrangemang som vi bara koncentrerat till hörsalen i musikskolan och bland annat kallat Musikfrossa. Men nu tar vi alltså tag i det på riktigt igen.

Varför en kulturnatt mitt i höstrusket?

– Vår tanke är att gamla och unga ska kunna umgås. Att man får chansen att mötas i musiken, kulturen, maten och dansen över generationsgränserna .

– Sånt händer ju alldeles för sällan i dagens samhälle. Men musiken har en fenomenal förmåga att förena människor oavsett ålder.

– Samtidigt bjuds på aktiviteter både i musikskolan, på Almgården och i Vellinge kyrka som ju också ligger alldeles intill.

Hur stor publik hoppas ni på?

– Mellan klockan 15.30 och 00.30 räknar vi med att ett par tusen personer tittar förbi. Och alla får förstås inte plats samtidigt. Entréavgiften är 40 kr för de stora och 10 för de små.

Varför måste ni ta entréavgift?

– Det beror på omkostnader som löner, gager och annat. Men viktigast är det överskott som vi hoppas på. Det ska gå till vår utmärkta föräldraförening som i sin tur stöttar musikskolan.

Vad är Kulturnattens höjdpunkt?

Annons

– Det blir nog Amiralens storband och de spelar faktiskt gratis för oss. Sedan deltar 300 av våra 700 mycket duktiga elever. Dessutom är PRO-kören och Da Capokören som jag själv leder med

– Även avslutningen i kyrkan blir mycket fin. Extra roligt är också att ett nyinrättat artistpris på 10 000 kronor ut. Vi behöver alltså inte åka till Malmö för att få kultur i oss.

Henrik Kilefors
Claus Granath
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons