Annons
Nyheter

Barnkonst i Skanör

Fågelungar, nyckelpigor i olika storlekar och en uggla fanns i den korkek byggd av pappersmassa som några av barnen på Skanörs fritidshem har gjort.
Nyheter • Publicerad 28 april 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Trädet finns med på den jättelika konstutställning där 500 elever ställer ut sina verk på Skanörs skola. Utställningen öppnade på måndagsförmiddagen och pågår en månad framöver. Bredvid korkeken stod Pippi Långstrumps sockerdricksträd med långa, spretiga grenar - dock utan någon läskedryck, skapat av Gässlingens förskola. Eleverna minglade med cider i glasen och tuggade på salta pinnar på vernissagen, samtidigt som de betraktade bilderna vid huvudentrén, i de ringlande korridorerna och i matsalen. Väggarna var tapetserade med bilder gjorda med vattenfärg, akryl och textilmaterial. - Jag har gjort en trollskog. Fantasier och mina egna upplevelser från skogen har fått mig att göra en skog full av troll, berättade Johanna Olofsson, som går i klass 4-5. Alla medverkande har valt ut ett av sina konstverk för visning. Barnen har fått uppgiften att fantisera och skapa något som går under temat skogen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons