Annons
Nyheter

Barnen hälsade påsken välkommen

Oliwer Fridström har åkt lift minst hundra gånger! Ändå pirrade det lite i magen när han i går gick till väders för att hälsa påsken välkommen till Skanör.
Nyheter • Publicerad 23 mars 2005
En ståtlig och färggrann tupp blev reultatet när barnen fick skapa. Tack vare tekniska förvaltningen står den nu på Bäskatorget i Skanör och hälsar påsken välkommen.
En ståtlig och färggrann tupp blev reultatet när barnen fick skapa. Tack vare tekniska förvaltningen står den nu på Bäskatorget i Skanör och hälsar påsken välkommen.Foto: 
Med stor omsorg väljer Oliwer Friström ut vilken gren han ska hänga tuppen på. Kompisarna applåderar när den första är på plats.
Med stor omsorg väljer Oliwer Friström ut vilken gren han ska hänga tuppen på. Kompisarna applåderar när den första är på plats.Foto: 
Oliwer Fridström var först att åka upp i liften med Jörgen Nilsson för att påskpynta bankträdet i Skanör. Lite pirrade det i magen – även om Oliwer har åkt minst hundra gånger förut. Bild: Tomas Nyberg
Oliwer Fridström var först att åka upp i liften med Jörgen Nilsson för att påskpynta bankträdet i Skanör. Lite pirrade det i magen – även om Oliwer har åkt minst hundra gånger förut. Bild: Tomas NybergFoto: 
Äntligen påsk och frisk luft under vingarna! I går släppte barnen i Skanör ut sina tuppar. Nu pyntar de Bäckatorget i byn.
Äntligen påsk och frisk luft under vingarna! I går släppte barnen i Skanör ut sina tuppar. Nu pyntar de Bäckatorget i byn.Foto: 

Fast det var rätt kul också, konstatera han när han åter står på marken framför den stora almen, bankträdet, på Bäckatorget i Skanör.

Assisterad av liftföraren Jörgen Nilsson såg Oliwer till att några av de påsktuppar som barnen på Skanörs skola och Skanörsgården skapat kom på plats i det stora grenverket.

Annons

– Jag hann kolla lite, jag kunde se över ICA:s tak, fortsätter Oliwer. Innan har jag åkt lift med min låtsasfarfar Anders när han skulle tvätta taket. Då åkte vi upp och ner hur många gånger som helst.

På marken står tupparna på rad. Precis som de förväntansfulla barnen som väntar att det ska bli deras tur att få åka upp.

– Fröken tog stora konservburkar från köket och liksom klämde till dem med foten, berättar Oliwer, och visar hur det går till.

Oliwer går i klass 2 b på Skanör skola, men det är på fritids han har pysslat med sin plåttupp.

– Fast nu har vi påsklov från skolan så jag är bara på fritids, berättar han. I eftermiddag ska jag åka till simhallen med min kompis Adam. Det ska bli jättekul, men att åka lift är roligare!

Barnens tuppar smyckar Bäckatorget tack vare ett initiativ från tekniska förvaltningen i Vellinge kommun.

– Vi ville prova något nytt, förklarar Lisa Johansson som har hand om grönytor på förvaltningen. Det är ett nytt sätt att jobba, men vi hoppas att detta kan fortsätta. – Ja, vi vill göra julpynt, hojtar barn och personal och Lisa Johansson konstaterar nöjt att detta första försök fungerat mycket bra.

Medan Jörgen Nilsson omsorgsfullt kör upp barnen ett och ett så att de kan påskpynta sin by, står de andra och tittar på när deras skapelser stiger till väders.

– Mitt påskägg hänger inne på biblioteket, berättar Elias Dahl som går i klass 4 a. Jag har gjort kycklingar av flirtkulor och pinnar. Det är kul att få visa det man har gjort.

Bredvid honom står hans lillasyster Tove som går i klass 2 a och tittar stolt på den stora påsktuppen hon gjort tillsammans med sina kompisar.

Annons

– Jättefin, myser hon och rättar till en grön påskfjäder som hon satt i håret.

Nilla Andersson

0410-545 33

nilla.andersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons