Annons
Nyheter

Badhytt till Garnå mot alla regler

Göran Holm struntade i kommunens regler. Han gav M-förvaltningens direktör Ann-Christine Garnå en badhytt.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2010
Foto: 
Göran Holm
Göran HolmFoto: 

Trots att hon inte hade rätt till en. Nu lägger Holm ansvaret på Ljungman.

I Vellinge kommun finns 902 badhytter. Men vem som helst kan inte köpa eller överta en. Reglerna är tydliga: för att äga en badhytt måste man vara skriven i eller äga en fastighet i kommunen.

Annons

M-förvaltningens direktör Ann-Christine Garnå bor i Staffanstorp och äger ingen fastighet i Vellinge kommun. Trots det fick hon en badhytt vid Flommens golfklubb som löneförmån när hon omförhandlade sitt anställningsavtal 2006. Göran Holm godkände avtalet.

– Jag har inte brutit mot några regler. Jag förhandlade med Göran [Holm] när han fortfarande var kommunalråd. Jag yrkade på någonting som han gick med på. Nu står det i mitt anställningsavtal att jag har äganderätt till en badhytt och då har jag det. Jag betalar min tusenlapp om året precis som alla andra, säger Ann-Christine Garnå.

Hur kunde Ann-Christine Garnå få en badhytt?

– Det vet jag inte, det var inte under min tid, säger Göran Holm (M).

Jo, det var under din tid. Ann-Christine Garnå förhandlade med dig.

– Ja, hon fick avtalet under min tid, men hon fick ingen badhytt under min tid. Jag verkställde aldrig det beslutet. Det gjorde Lars-Ingvar [Ljungman]. Min mening var att vi skulle ändra reglerna. Men jag hann inte innan jag avgick som kommunstyrelsens ordförande.

Lars-Ingvar Ljungman (M) säger att han bara skrev under ett färdigt avtal som han ärvde efter Göran Holm.

– Är det nu en av våra mest framgångrika förvaltningschefer som inte är kommuninvånare och hon vill ha förmånen att ha en badhytt, då får man ändra reglerna. Det är ju enkelt, säger Göran Holm.

En ändring av reglerna var i veckan uppe i tekniska nämnden. Förslaget skulle göra det möjligt för kommunstyrelsen att arrendera ut badhytter till personer som inte uppfyller nuvarande regler. Nämnden röstade nej till förslaget.

Enligt Lars-Ingvar Ljungman finns det ingen anledning att se över Garnås avtal.

– Jag gör den bedömningen att avtalslagen har betydligt tyngre juridisk verkan än en lokal regel kring badhytter i Vellinge kommun, säger han.

Ann Gäre
Maria Lovén
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons