Annons
Nyheter

Äventyrlig barnopera på Skåneturné

Operaföreställning för barn – kan det vara något? Ja, i alla fall om man får tro förskolebarnen som bänkade sig i musikskolans hörsal på torsdagsförmiddagen.
Nyheter • Publicerad 22 november 2007
Var är lyckan? Joakim Klüft spelade prinsen som for iväg på sparkcykel för att söka lyckan. Trollkarlen, Ann-Christine Wesser Ingels, gav prinsen rådet att ge sig ut i världen. Bild: Claes Nyberg.
Var är lyckan? Joakim Klüft spelade prinsen som for iväg på sparkcykel för att söka lyckan. Trollkarlen, Ann-Christine Wesser Ingels, gav prinsen rådet att ge sig ut i världen. Bild: Claes Nyberg.Foto: 
Hmm... hur löser vi den här gåtan? Joakim Klüft och Ann-Christine Wesser Ingels fick hjälp av förskolebarnen. Bild: Claes Nyberg.
Hmm... hur löser vi den här gåtan? Joakim Klüft och Ann-Christine Wesser Ingels fick hjälp av förskolebarnen. Bild: Claes Nyberg.Foto: 

Barnen skrattade gott åt prinsen på som for iväg på sparkcykel genom publiken i jakten på lyckan. Då och då avbröts pjäsen av ett operastycke från Trollflöjten och andra kända verk. Men barnen verkade inte tappa intresset eller tycka det var tråkigt.

När de fick frågan vad opera är för något svarade en av dem:

Annons

- Det är någon som sjunger jättehögt. Äventyrsoperan är just nu på turné i Skåne och i veckan har den fyra man stora uppsättningen varit i Rosengård, Dalby och Skanör. På torsdagen fortsätter operan till Höllviken och på lördag får Hässleholm besök.

- Vårt mål är att föra barnen närmare de klassiska verken på ett lekfullt sätt, säger Joakim Klüft, som spelade prinsen som inte var glad trots att han fick så många presenter.

Som tur var fick prinsen hjälp av barnen att lösa gåtorna som gav honom lyckan.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons