Annons
Nyheter

Ättikasprut kan bli slutet på insparken

Polisen fick hjälpa flera elever till vårdcentralen efter att de fått ättika sprutad i ögonen på årets inspark på Sundsgymnasiet.
Nyheter • Publicerad 16 september 2011

Nu har den första polisanmälan om vållande till kroppsskada kommit in. Anmälaren är en flicka som fått frätskador på hornhinnan.

– Det är ett ofog, säger Vellingepolisens Kenneth Abrahamsson som var på plats under insparken förra fredagen.

Annons

De senaste åren har polisen gjort det till en vana att medverka vid den årliga traditionen där äldre elever ska "välkomna" de nya gymnasieeleverna genom olika tävlingar. Enligt Kenneth Abrahamsson har ritualen spårat ur.

– Vi har varit med om att man har hällt i dem starksprit så att vi sedan har fått köra dem till akuten där de har fått magpumpas.

I nästa vecka ska representanter från polisen och Vellinge kommun träffas för att diskutera insparken.

Sundsgymnasiets rektor Gert Åkesson betonar att insparken inte är skolans arrangemang. Veckan innan lades ändå ett informationsbrev till föräldrar ut på skolans hemsida.

– Eleverna är ganska medvetna och förstående, men sedan dras de ändå med. Dessutom kommer det ofta andra som inte har med skolan att göra, som trissar upp stämningen, säger Gert Åkesson.

Har du sett insparken?

– Nej, det är ju på fritiden. Men det går ju ut på saker som att man ska klä av sig, åka rutschbana i någon sörja, och att man ska ner en soptunna fylld med någon goja. Det är förnedring.

Louise Löfgren
Fanny JohanssonJenny Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons