Annons
Nyheter

Åtta villainbrott upptäcktes

Polisen i sydvästra Skåne fick under torsdagen in sju anmälningar om villainbrott.
Nyheter • Publicerad 12 december 2013

Första inbrottet upptäcktes tidigt på morgonen på Steffensvägen i Höllviken. Tjuven stal en plånbok och försvann sedan från platsen.

Nästa inbrott skedde vid 15-tiden på Sven Tveskäggs väg i Trelleborg. Man hade tagit sig in i huset via altandörren. Vad som har stulits är oklart. Sedan upptäcktes ytterligare ett inbrott i Trelleborg, på Drivhusvägen. En bärbar dator stals.

Annons

Vid 16–17-tiden skedde tre villainbrott i Höllviken, två på Rådjursvägen och ett på Gottåkravägen.

– Adresserna här ligger väldigt nära varandra och förmodligen hänger inbrotten ihop, att det rör sig om samma gärningsman, säger Calle Persson, informatör hos Skånepolisen.

På Gottåkravägen upptäckte boende att någon försökte bryta sig in i villan och då lämnade tjuven platsen. Brottsrubriceringen är försök till inbrott. Vad som ska ha stulits vid inbrotten är oklart.

Vid 18-tiden på kvällen upptäcktes ett sjunde inbrott, på Metkroken i Trelleborg. Tjuven ska ha tagit sig in via ett fönster, men vad som har stulits är även här oklart.

Först på fredagen upptäckte de boende på Badvägen i Höllviken att även de haft ovälkommet besök. Här har tjuvarna tagit sig in genom ett fönster och stulit smycken och klockor. Enbart klockorna var värda 24 000 kronor.

Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons