Annons
Nyheter

Arn läxar upp både kund och resebyrån

Allmänna reklamationsnämnden, Arn, tycker att båda parter i ett ärende har uppträtt slarvigt.
Nyheter • Publicerad 27 september 2010

Därför råder nämnden såväl resebyrån i Vellinge kommun som kunden att dela på kostnaderna för en flygbiljett.

Från början hade kunden köpt sex flygbiljetter av resebyrån. Då en av resenärerna fick förhinder begärde mannen att resebyrån skulle ändra namnet på en av flygbiljetterna. Enligt honom mejlade han resebyrån om namnbytet. Men namnändringen blev aldrig gjord utan kunden kände sig tvungen att köpa en extra biljett.

Annons

Enligt resebyråns representant har företaget aldrig tagit emot något mejl om namnändring. Detta motbevisas av kunden som har en kopia av mejlet. Men resebyrån ställer sig frågande till varför kunden inte hörde av sig när han aldrig fick någon bekräftelse på att resebyrån verkligen hade gjort ändringen.

I sitt yttrande i ärendet hänvisar resebyrån också till företagets regler som lyder: ”betalning måste alltid ske före vi utför någon ändringsåtgärd. Sker ingen betalning utförs ingen åtgärd.” Kunden har aldrig betalat för någon ändring.

Arn skriver i sitt avgörande att ”båda parter har agerat försumligt”. Därför råder nämnden parterna att dela på kostnaden av den extra flygbiljetten, vilket blir 2 387 kronor vardera.

INTERNAL INTERNAL
Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons