Annons
Nyheter

Anlagd brand vid flyktingförläggning

Flyktingförläggningen för ensamkommande barn i Hököpinge utsattes strax innan fem på söndagsmorgonen för ett brandattentat.
Nyheter • Publicerad 22 november 2009
Foto: 

Polisen har starka misstankar om att branden är anlagd. Nu är flera polispatruller på plats för att leta efter gärningsmännen.

- Det börjar inte brinna av sig själv i det här vädret, konstaterar Lars Karsten, länsvakthavande befäl vid polisen i Skåne.

Annons

Branden upptäcktes klockan 04.48 på söndagsmorgonen.

- Vi fick in ett larm från transistboendet att det brann i en lövhög. Räddningstjänst fick snabbt branden under kontroll och det skall inte ha funnits någon spridningsrisk. Det var en bra bit ifrån själva byggnaden, säger Mikael Persson, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen.

Polisen hade fortfarande vid 07.15-tiden patruller på plats för att leta efter eventuella gärningsmän. Polisen har sökt av området med hund.

- Det finns inget direkt hot sedan tidigare men vi tar det givetvis på största allvar. Vi har upprättat en anmälan om hets mot folkgrupp och skadegörelse genom brand, säger Mikael Persson.

Polisen har inte gripit någon och har heller ingen misstänkt i nuläget.

- Det behövdes ingen evakuering och barnen kom inte till fysisk skada, säger Mikael Persson.

Nerike Allehanda-1
Stefan Hazianastasiou
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons