Nyheter

Anhörigstöd ska hjälpa unga

Kommunen ska anställa en anhörigstödskoordinator. Med start 2011 ska samordnaren leda kommunens nya satsning på psykiskt sjuka barn.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2010

M-nämnden fattade beslutet i tisdags och ordförande Carina Larsson (M) betonar vikten av att nå ut till barn som mår psykiskt dåligt efter att föräldrar har separerat. Med koordinatorn i spetsen ska den kommunala gruppverksamheten nå ut till alla anhöriga som har barn och unga som nyligen insjuknat.

– Namnet koordinator är ett helhetsbegrepp. Personen ska dra igång arbetet, och sedan är tanken att han eller hon ska kunna dra sig tillbaka efter ett år, säger Carina Larsson.

Stödet inom socialpsykiatrin ska även det utvidgas. Krafttaget är en följd av en ändring i socialtjänstlagen som gör det obligatoriskt för kommuner att erbjuda anhörigstöd. Satsningen är dock helt ny och Carina Larsson förklarar att det därför inte finns någon utpräglad arbetsplan i dagsläget.

– Det är viktigt för oss att se hur man vill ha det. Vi kommer därför att först inventera och undersöka vad det finns för behov och efterfrågan, säger hon.

INTERNAL INTERNAL
Anders Norrman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.