Annons
Nyheter

Ambulans placeras i Höllviken

Vid årsskiftet får Vellinge kommun ambulanssjukvård året om. Den kommer med största sannolikhet att vara stationerad på brandstationen i Höllviken.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2009

HÖLLVIKEN. Nu är det klart att det blir det Stockholmsbaserade företaget Sirius Humanum som tar över ambulanssjukvården i större delen av Region Skåne.

Företaget vann upphandlingen i konkurrens med sju andra bolag och tar över driften 1 januari 2010. Den största förändringen för Vellinges del blir att en ambulans stationeras i Höllviken året om.

Annons

Förändringen är efterlängtad av Vellinges politiker som i ett par år kämpat för att få ambulanssjukvård mer än under de fyra sommarmånaderna, från maj till och med augusti.

Utökningen innebär att ambulansen kommer att vara i beredskap mellan 06 och 22 alla vardagar. Övrig tid sker utryckningar från Malmö och Trelleborg.

Stationeringen är inte helt klar, men det mesta tyder på att den blir på brandstationen i Höllviken.

– När allt blir klart kan vi börja förhandla med hyresvärden. Men vår uppfattning är att brandstationen är den bästa placeringen, säger Karl Dingertz, affärsområdeschef på Sirius Humanum.

Vellinge kommun är beredd att rusta upp brandstationen så att den blir ändamålsenlig för den utökade verksamheten. I framtiden finns det också planer på ett nybygge, men var det kan byggas och när det kan stå klart vågar Lars-Ingvar Ljungman, kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, inte uttala sig om.

– Men det ligger minst ett par år framåt i tiden.

Den personal som redan finns kommer att övergå till Sirius Humanum och med anledning av utökningen som genomförs vid årsskiftet kommer minst fyra nya tjänster att tillsättas.

Johan Silfversten Bergman
Niklas Wihlborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons