Annons
Nyheter

Akvareller på lager

15 av konstnären Rolf Fagerbergs lärjungar ställer i helgen ut i det gamla foderlagret till Arrie lanthandel. Det är resultatet av sommarens akvarellkurser som ska visas upp för allmänheten.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2008
Annika Skoog och Lars Danred beundrar Lars alster. De har båda deltagit i Rolf Fagerbergs sommarkurser som nu avslutas med utställning. Bild: Claes Nyberg
Annika Skoog och Lars Danred beundrar Lars alster. De har båda deltagit i Rolf Fagerbergs sommarkurser som nu avslutas med utställning. Bild: Claes NybergFoto: 

- Vi brukar göra en utställning när kurserna är avklarade, förklarar Annika Skoog, som äger den gamla lanthandeln och det tillhörande foderlagret.

Annika Skoog har själv deltagit i en kurs.

Annons

- Rolf Fagerberg är en mycket inspirerande lärare och i slutet av varje lektion har han gått igenom vilka fel man har gjort. Det har jag lärt mig mycket på, säger Annika Skoog.

Lars Danred har deltagit i sommarkursen för andra året.

- Jag hoppas någon gång ha en egen utställning med silver, skulpturer och målningar, säger han.

Deltagarna i utställningen är till övervägande delen kvinnor, men det är en stor åldersmässig spridning på dem. Den yngsta är 14 och den äldsta över 80.

Utställningen pågår denna och nästa helg mellan klockan 11 och 17.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons