Annons
Nyheter

Akut vattenläcka i Höllviken

(Uppdaterad 17.41) En akut vattenläcka vid Gyavägen i Höllviken uppstod natten till torsdagen. På torsdagsförmiddagen uppstod ännu en läcka av mindre omfattning. Denna gång på Brädgårdsvägen.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2009

Vid 15.30-tiden på torsdagen hade va-arbetarna grävt fram ledningen och lokaliserat läckan till en ventil.

– Antagligen kan man lösa det så att en stor del av hushållen får vatten, medan en mindre del får vänta lite, säger Per Juhlin, Vellinge kommuns va-chef. Ett 100-tal boende i området kring Gyavägen är utan vatten. Per Juhlin, VA-chef i Vellinge kommun, räknar med att ledningen lagas och att folk får tillbaka vattnet under dagen.Tills dess finns vattentankar uppställda vid:- Domkyrkovägen/Västra fädriften (flyttad från Gyavägen 2)

Annons

- Gyvägen/Bärnstenvägen

- Gyavägen/Manetvägen

- Gyavägen/Närckrosvägen Orsaken till läckan är oklar, men Per Juhlin misstänker en sättning i marken.Läckan på Brädgårdsvägen uppstod när en ledning under en tomt grävdes av. Bara två fastigheter berördes av den.

 

Lucas Mathisen och Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons