Annons
Nyheter

Affischförbud på Vellinges träd

Från den 15 maj blir det stopp för affischering på träd i Vellinge kommun - såvida man inte skulle få polisens tillstånd.
Nyheter • Publicerad 1 april 2004

Vellinge kommunfullmäktige beslöt i onsdags kväll att anta tekniska förvaltningens förslag, tillkommet på initiativ av FNF, Falsterbonäsets naturvårdsförening, och ändra i de lokala ordningsföreskrifterna. De många affischer som i synnerhet sommartid sätts upp på träden förfular miljön, anser FNF. Ordningsreglerna har dock hittills bara ställt krav på polistillstånd vid affischering på "väggar, staket, stolpar och liknande". Däremot kommer det även fortsättningsvis inte att behövas något tillstånd för att sätta upp anslag på tavlor, pelare eller andra platser avsedda för ändamålet. Och affärsinnehavare får sätta upp annonser och andra tillkännagivanden på sina egna väggar.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons