Annons
Nyheter

80 kommunala sommarjobb i Vellinge

Snart är det dags för ungdomar i Vellinge att söka sommarpraktik i kommunen. Om två till tre veckor går det att hämta ansökningsblanketter på kommunhuset och arbetsförmedlingen.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2003

- Ansökningstiden kommer att gå ut i mitten av maj, berättar Sven Johansson som är arbetsmarknadssamordnare på Amer, Arbetsmarknadsenheten rehab, i Vellinge. De kommunala sommarjobben riktar sig till unga mellan 16 och 19 år. Kommunen erbjuder ett 80-tal platser inom bland annat vård- och omsorg och i föreningslivet. Praktikperioderna sträcker sig över tre veckor. Ungdomarna jobbar sex timmar per dag och får 3 000 kronor i lön, det vill säga 200 kronor per dag. Eftersom intresset är större än antalet platser lottas jobben ut bland de sökande. Förra året var intresset för praktikplatserna rekordstort. 160 personer konkurrerade om ett 80-tal platser. De populäraste jobben var i föreningarna. - I fjor var det speciellt många ansökningar. Det brukar vara mellan 85 till 135 ansökningar. Det blir intressant och se hur det blir i år, säger Sven Johansson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons