Annons
Nyheter

3G-master sätts upp vid Falsterbohus

Företaget som vill placera tre antenner med tillhörande teknikskåp vid Falsterbohusvägen får sitt tillstånd beviljat - förutsatt att de sätts upp i tre flaggstänger.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2003

Det beskedet fattades av Vellinge Miljö- och Byggnadsnämnd i torsdags. - Det är en ny teknisk lösning som vi anammar. Uppfyller bolaget Hi3G Access vårt krav så tillåts de sätta upp antennerna, säger Nils-Ola Roth, nämndens ordförande. Oppositionen, genom socialdemokraterna, sätter sig emot beslutet och reserverar sig med argumentet att "antennerna kan medföra skadlig strålning". Ilskna grannar har hört av sig med jämna mellanrum till Vellinge kommun för att stoppa monteringen av 3G-masterna, men får alltså ingen respons. Många av de boende vid Falsterbohus är särskilt kritiska och har både framfört sina klagomål genom telefonsamtal och protestbrev till stadsbyggnadskontoret. - Vi bedömer inte strålningsrisken som särskilt stor, säger Roth.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons