Annons
Nyheter

Tyskland skärper tonen mot Danmark

Tyskland skärper tonen mot Danmark för dess önskan om att införa en permanent gränskontroll.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2011
Foto: 

- Tyskland kan inte acceptera att Danmark fullt medvetet undergräver rörelsefriheten inom Schengen, sade den tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich inför EU:s justitie- inrikesministermöte i Luxemburg på torsdagen.

- Vi vill inte ha en konflikt med Danmark, men vi kommer att ställa frågor, sade Friedrich.

Annons

Den danska regeringen har pressats allt mer och hela historien har utvecklat sig till en motgång på flera plan.

Skatteminister Christensen har exempelvis tidigare hävdat att den danska planerade skärpningen inte är värre än vad som redan finns på plats i andra länder, bland dem Sverige.

Men det påståendet visade sig vara dåligt underbyggt. De senaste dagarna har kritiken växt också från det danska näringslivet som anser att gränskontrollsförslaget och debatten kring det skadat Danmarks trovärdighet.

Regeringspartierna Venstres och Konservative vet också att deras väljare är trötta på att regeringen i tio år har fått ta hänsyn till Dansk folkeparti i alla EU-frågor.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons