Annons
Nyheter

Två misstänkta för bombdåden

Utredarna har enligt CNN sållat ut två män som "potentiellt misstänkta" för bombdåden under Boston Marathon i måndags. De har setts på bilder som tagits nära målområdet strax innan bomberna exploderade.
Nyheter • Publicerad 18 april 2013
Utredare letar spår efter vem som kan ligga bakom attentatet i Boston.
Utredare letar spår efter vem som kan ligga bakom attentatet i Boston.Foto: Charles Krupa

Utredarna har enligt CNN sållat ut två män som "potentiellt misstänkta" för bombdåden under Boston Marathon i måndags. De har setts på bilder som tagits nära målområdet strax innan bomberna exploderade. Bilderna uppges ha skickats ut till polismyndigheter över landet i ett försök att identifiera de båda männen, som i utskicket beskrivs vara av "stort intresse" för utredarna.

En av männen ska på bilderna bära på en svart ryggsäck.

Annons

Den federala polisen FBI, som leder utredningen, ställde in en planerad presskonferens i går. Någon närmare förklaring gavs inte. Presskonferensen hade tidigare skjutits upp.

I dag hålls en minnesstund för att hedra offren för bombdåden. President Barack Obama kommer att delta.

Myndigheterna i Boston säger att minnesstunden i Heliga korsets katedral är öppen för allmänheten men att de som vill närvara ska vara beredda på rigorösa säkerhetskontroller. Väskor, vätskor och alla vassa föremål kommer att förbjudas.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons