Annons
Nyheter

Torrlagt Köpenhamn vaskar champagne

I Köpenhamn går champagnen till råttorna – bokstavligen.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2011
Foto: 

Kloaksystemet i Köpenhamn räckte inte till för de vattenmassor som föll från skyn under lördagen. Tusentals källare blev översvämmade, men också många barer som ligger en halvtrappa ned.

Vattenhålen måste nu helt enkelt torrläggas och repareras. Tidningen Politiken berättar om jättebaren The Jane på Gråbrødre Torv, som i lördags lär ha innehållit 340 kubikmeter vatten.

Annons

– Det är helt vansinnigt. Vi har varit tvungna att hälla ut litervis av dyr champagne i kloaken. Champagneflaskorna stod visserligen på hyllor, men finns det minsta risk för att de har varit i närheten av fukt, så ska de ut. Vi har hällt ut champagne för kanske 300-400 000 kronor, säger delägaren Bjarke Reventlow till Politiken.

Översvämningen kan alltså, högst tillfälligt, ha gjort en barsväng i Köpenhamn till en ökenvandring. Det dystra livet som kloakråtta kan andra sidan bli en aning mer guldkantat. Ett stort antal av dem omkom dock redan under skyfallet och missade champagnen.

Mikael Anjou
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons