Annons
Nyheter

Svininfluensa orsakade supporterbråk

Minst tio personer skadades i Marseille på lördagskvällen när flera hundra fotbollssupportrar drabbade samman efter det att ligamatchen Marseille–Paris Saint-Germain inställts efter influensautbrott.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2009
Foto: STR
Foto: 

PARIS. Minst tio personer, varav en polis, skadades i sydfranska Marseille på söndagskvällen sedan flera hundra fotbollssupportrar drabbat samman med varandra och med polisen.

Bara några timmar före avspark beslutade nämligen fotbollsförbundet att ställa in matchen mellan hemmalaget Olympique de Marseille och huvudstadslaget Paris Saint-Germain. Orsaken var att man upptäckt ett tredje fall av svininfluensa i Parislaget.

Annons

Då var dock redan omkring 2 000 Parisfans på väg söderut.

De frustrerade och ursinniga fotbollssupportrarna angrep varandra och flera parisare fick skärskador sedan Marseillesupportrar gett sig på dem med knivar och rakblad. När polisen försökte skingra dem med hjälp av tårgas blev de i sin tur angripna med stolar, plantor, flaskor och andra tillhyggen som kom i supportrarnas väg.

En del supportrar gick också bärsärkagång och vandaliserade butiksfönster och kaféer och kastade föremål på förbipasserande.

De båda fotbollslagens ordförande kritiserade på söndagskvällen det sena beslut att ställa in matchen trots att man redan i lördags upptäckt två fall av svininfluensa.

De PSG-spelare som insjuknat i influensan A/H1N1 är Ludovic Guily, Mamadou Sakho och Jérémy Clément. Franska fotbollsförbundet fruktar nu att smittan skulle sprida sig till andra lag i ligan.

Sara Riis Hasselskog
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons