Annons
Nyheter

Stjärnkock hittad död i frysen

Den tidigare franske stjärnkocken Jean-Francois Poinard hittades i tisdags död i frysen i sin lägenhet i Lyon, nästan två år efter att han försvunnit. Poinards 51-åriga sambo har erkänt att hon orsakade hans död.
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2010

Poinards 51-åriga sambo har erkänt att hon orsakat hans död i november 2008. Enligt åklagaren Marc Desert rörde det sig om ett "gräl som gått snett" och att kvinnan utdelat dödliga slag mot mannen.

– Hon har en speciell personlighet med sjukliga tendenser: narcissistisk, dominant och våldsam, sade Desert och berättade att den 71-årige kocken tidigare ofta setts med blåmärken och andra märken på kroppen.

Annons

Historien blir mer makaber i och med att sambon förvarade Poinards kropp i badkaret några dagar innan hon köpte en frys stor nog att rymma kroppen. I nästan två år kunde hon hålla hemligheten i frysen för sig själv.

– Hon hade isolerat sin partner från hans vänner, familj och grannar, sade Desert.

Poinards kropp hittades när hans lägenhet genomsöktes efter att kvinnans dotter vänt sig till polisen med misstankar om att något hänt. Hon hade då inte sett sin mammas sambo på snart två år.

Poinard var stjärnkock i Frankrikes gastronomiska huvudstad Lyon under 70- och 80-talen. 2001 flyttade han ihop med den 51-åriga kvinnan som nu är häktad, skriver tidningen Le Monde.

Dödsorsaken är under utredning.

Niklas Lundell
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons