Annons
Nyheter

Regissören Panahi frigiven i Iran

Iranske filmregissören Jafar Panahi har frigivits mot borgen, rapporterar nyhetsbyrån Irna. Panahi som greps den 1 mars stödde oppositionsledaren Mousavi i fjolårets presidentval i Iran.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2010
Foto: 

TEHERAN. Panahi har anklagats för att ha gjort en regeringskritisk film efter Irans omstridda presidentval i fjol. Han har nu betalat motsvarande ungefär 150 000 kronor i borgen men riskerar fortfarande åtal.

Panahi, som stödde oppositionsledaren Mir Hossein Mousavi i presidentvalet, greps den 1 mars i år. I förra veckan inledde han en hungerstrejk.

Regissören som har vunnit flera internationella priser uppmärksammades under filmfestivalen i Cannes i förra veckan, där bland annat den franska skådespelerskan Juliet Binoche uppmärksammade hans fall i ett tal.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons