Annons
Nyheter

Regering klar i Aten

Grekland har en ny regering, säger Pasokledaren Evangelos Venizelos, enligt nyhetsbyråer.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2012
Foto: Dimitri Messinis

Sedan nyvalet i söndags har samtal pågått mellan tre partier om att bilda regering: Konservativa Ny Demokrati, som vann flest platser i parlamentet, Pasok och det mindre partiet Demokratisk Vänster.

Finansminister blir Vassilis Rapanos, styrelseordförande i den grekiska storbanken National Bank, rapporterar Reuters med hänvisning till partikällor.

Annons

Till mötet med eurozonens finansministrar i morgon kommer dock den avgående teknokratregeringens finansminister, Giorgos Zanias, sade Pasokledaren Evangelos Venizelos till journalister i Aten.

Venizelos, en av arkitekterna bakom det befintliga stödprogrammet för Grekland, var finansminister från det att krisen eskalerade sommaren 2010 fram till det att han övertog ledarskapet för Pasok från Giorgos Papandreou i våras.

Grekland kommer att utkämpa ett "stort slag" för att revidera landets åtgärdsprogram vid EU:s toppmöte, säger Venizelos enligt AFP.

Madeleine Gripsten
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons