Annons
Nyheter

Nytt Cimber fortsätter flyga åt SAS

De plan som konkursade flygbolaget Cimber Sterling flög åt SAS fortsätter att flyga som förut sedan SAS ingått ett avtal med ett nytt Cimber, som bildas ur askan av det gamla bolaget.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2012
Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

SAS-kunder som ska flyga från Danmark till Nord- och Östeuropa framöver kan vara lugna. De plan som konkursade Cimber Sterling flög åt SAS fortsätter att flyga som vanligt sedan SAS ingått ett avtal med ett nytt Cimber som bildas ur askan av det gamla bolaget.

Efter konkursen i början av maj har det danska flygbolaget Cimber Sterling nu styckats i två delar. Flygverksamheten ska tas över av den tidigare ledningen som ska driva den under namnet Cimber.

Annons

Nu konkursade Cimber Sterling hade fyra plan som det flög åt SAS, cirka 30 dagliga flygningar. Efter konkursen för två veckor sedan har flygen fortsatt att gå sedan SAS ingick ett tillfälligt avtal.

– För kunden har det inte varit någon skillnad alls, säger Anders Lindström, pr-ansvarig på SAS, till TT.

Det nya bolaget har ingått ett avtal med SAS som löper fram till sommarsäsongen 2014 och innebär att SAS inte behöver ställa in eller stänga några rutter till följd av konkursen. De flygningar som berörs går från Danmark till Nordeuropa, framför allt till Nordtyskland och Polen.

Den andra delen av Cimber Sterling som sålts omfattar Cimber Air Maintenance Center och Cimber Air Data, och den har köpts av Mansvel, tidigare ägare av Cimber Sterling.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons