Annons
Nyheter

Namn på döda offentliggörs

Vid en presskonferens berättade Sveinung Sponheim att de första namnen på döda kommer att släppas klockan 18 på tisdagen via den norska polisens hemsida.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2011
Foto: Ferdinand Ostrop

Varje dag vid samma klockslag kommer listan att fyllas på, i takt med att identifieringsarbetet fortskrider och de anhöriga är vederbörligen underrättade.

På listorna kommer att framgå namn, ålder och bostadsort.

Annons

Polisen kommer i fortsättningen inte att ange hur många som är skadade eller saknade, meddelade polisens stabschef John Fredriksen.

Förhören med Breivik börjar om på nytt inom de närmaste dagarna. På presskonferensen vill polisen inte berätta var han hålls häktad.

John Fredriksen uppgav att det handlar om "ett relativt minimum" saknade personer.

På frågan om Breivik har tillsyn så att han inte tar sitt liv, svarade åklagaren Pål Hjort-Kraby att så sker. Han bekräftade också att utredningen om de celler som Breivik talat om pågår såväl i Norge som internationellt i samarbete med andra länder.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons