Annons
Nyheter

Misstänkt bombväska på Oslo centralstation

En misstänkt väska på Oslos centralstation ledde till evakuering av stationen på onsdagsmorgonen. Polisen håller på att undersöka väskan, rapporterar NTB.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2011

Centralstationen, Oslo S, är Norges största järnvägsstation. I anslutning ligger ett köpcentrum som besöks av 150 000 människor varje dag, enligt stationens hemsida.

Det var inte omedelbart klart hur stor del av komplexet som evakuerats.

Annons

En reporter för norska etermediebolaget NRK rapporterade i telefon att tåget hon satt på måste stanna utanför centralstationen därför att det stod en misstänkt väska på ett spår.

Polisens operationschef Tor Gröttum sade att delar av Oslo S (centralstationen), terminalen för tåg till flygplatsen och flera spår är stängda.

– Det talas om en väska som står inne i en buss vid spår 19.

Polisen rapporterar att en person enligt norska järnvägen NSB:s uppgifter gick in på terminalen, satte ifrån sig väskan och sedan gick ut igen. Mannen beskrevs som mörk och i 25-årsåldern, klädd i mörka kläder med vit huvudbonad.

Polisens bombgrupp är på plats och söker igenom byggnaderna. Brandförsvar och ambulans tillkallades också.

Sanna Hjalmarsson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons