Nyheter

Kritiskt för skadad på svenskhotell

En norska och fyra ur hotellpersonalen brännskadades allvarligt när en gastub exploderade på ett charterhotell på Gran Canaria.
Nyheter • Publicerad 23 november 2011

Hotellet blev snabbt rökfyllt, och enligt ögonvittnen brann flera människor.

En gasflaska exploderade av oklar anledning på hotellet Cordial Mogan Playa som ligger i Puerto de Mogan i Gran Canaria på onsdagsmorgonen.

Människor "stod i lågor" efter explosionen, sade ett vittne till den norska tidningen Dagbladet. Fem personer fick allvarliga skador, enligt tidningen El Pais fick de 70- till 100-procentiga brännskador.

En norsk kvinna i 50-årsåldern var en av dem som fördes till sjukhus, medan de övriga uppges vara spansk hotellpersonal. Den norska 55-åriga kvinnan ska ha fått 100-procentiga brännskador och sjukhuspersonal befarade att hennes liv inte skulle kunna räddas, skriver tidningen Canarias 7.

Hotellet rökfylldes efter explosionen och de cirka 900 gästerna, varav många skandinaver, fick evakueras. Enligt Magdalena Öhrn, informationschef på Ving som har drygt 90 svenska gäster där, rökskadades vissa delar av hotellet, men det verkade som om gästerna skulle kunna flytta tillbaka till sina rum under kvällen.

Inga svenskar fanns bland de svårt skadade, enligt UD:s pressjour.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.