Annons
Nyheter

Fem döda i skalvet utanför Aceh

Fem personer omkom och en skadades allvarligt i samband med jätteskalvet utanför Aceh i går, meddelar indonesiska myndigheter.
Nyheter • Publicerad 12 april 2012

Av de döda dog två personer av hjärtattacker och tre av chock, rapporterar AFP. Den kritiskt skadade är ett barn som föll från ett träd när skalvet inträffade.

– Sex andra fick mindre skador, säger Suto po Purwo Nugroho, talesman för Indonesiens räddningstjänst.

Annons

Att jordbävningen i Indiska Oceanen inte utlöste någon tsunami beror på att den var en horisontell så kallad "strike-slip" och inte den vanligare typen "thrust-fault".

I en strike-slip får inte den oerhörda kraft som utvecklas i jordskorpan samma dramatiska effekt uppåt. Men skalv av denna typ brukar inte vara så stora.

– För en vecka sedan skulle vi inte ha trott att en strike-slip av denna storlek var möjlig. Detta är väldigt väldigt stort, säger experten Kevin Furlong till amerikanska medier.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons