Annons
Nyheter

En halv miljon för Malalaporträtt

Ett porträtt av den 16-åriga pakistanska utbildningsaktivisten Malala Yousafzai har sålts på auktion i New York för en halv miljon kronor. Pengarna från försäljningen går till Malala-fondens välgörenhetsarbete.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2014
Ett porträtt av den 16-åriga pakistanska utbildningsaktivisten Malala Yousafzai har sålts på auktion i New York för en halv miljon kronor.
Ett porträtt av den 16-åriga pakistanska utbildningsaktivisten Malala Yousafzai har sålts på auktion i New York för en halv miljon kronor.Foto: Susan Walsh

Ett porträtt av den 16-åriga pakistanska utbildningsaktivisten Malala Yousafzai har sålts på auktion i New York för en halv miljon kronor, skriver BBC.

Tavlan är målad av konstnären Jonathan Yeo och hängde tidigare på National Portrait Gallery i London.

Annons

Pengarna från försäljningen går till Malala-fondens välgörenhetsarbete.

Malala Yousafzai sköts i huvudet av talibantrogna 2012, men överlevde. Hon har bland annat nominerats till Nobels fredspris för sin kamp för alla flickors rätt att gå i skolan.

Fanny Nyberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons