Annons
Nyheter

Egyptenresor ställs in till oktober

Reseföretagen Ving, Fritidsresor och Apollo kommer att ställa in alla resor till Egypten fram till mitten av oktober. Omkring 1 600 resenärer påverkas.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2013
Till vänster: En Morsi-anhängare under onsdagens sammandrabbningar med de egyptiska säkerhetsstyrkorna. Till höger: Den berömda sfinxen vid pyramiderna utanför Kairo.
Till vänster: En Morsi-anhängare under onsdagens sammandrabbningar med de egyptiska säkerhetsstyrkorna. Till höger: Den berömda sfinxen vid pyramiderna utanför Kairo.Foto: 

– Efter det får vi se om UD fortfarande avråder från resor. I samband med höstlovet i slutet av oktober börjar den riktiga turistsäsongen i Egypten, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Arbetet med att få hem de svenska turisterna från de egyptiska turistorterna har börjat. Apollos 170 kunder kommer att flyga hem på söndag.

Annons

Fritidsresors omkring 200 resenärer och Vings 122 besökare kommer att åka hem senast måndag.

Några av dem reser med sina ordinarie avgångar, men en del tvingas avsluta sin semester tidigare än planerat.

– Det är ändå väldigt lugnt på plats, säger Fritidsresors informatör Therese Wahlund.

Louise Löfgren
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons