Annons
Nyheter

Domstolsorder: Släpp Mubarak

En domstol i Egypten slår fast att den störtade presidenten Hosni Mubarak ska släppas; kanske i morgon, enligt försvararen. Mubarak står anklagad för korruption och delaktighet i mord på demonstranter under upproret 2011.
Nyheter • Publicerad 21 augusti 2013

En domstol i Egypten har gett order om att den störtade presidenten Hosni Mubarak ska släppas. Mubarak kan bli fri på torsdag, uppger hans advokat.

Trots att Mubarak friats från ett flertal korruptionsanklagelser har han förblivit fängslad. Dels återstår ännu ett korruptionsmål, dels är han fortfarande anklagad för delaktighet i mord på demonstranter under upproret 2011 som ledde fram till hans fall.

Annons

När det gäller demonstranternas död har han beviljats en ny rättegång.

Egyptiska styrkor har gripit ytterligare två högt uppsatta personer inom Muslimska brödraskapet, uppger militär- och säkerhetskällor i dag. De gripna är predikanten Safwat Hegazy, som greps nära gränsen till Libyen, och Mourad Ali som är talesman för brödraskapets politiska parti Frihets- och rättviseparti (FJP).

Mourad Ali greps på Kairos flygplats när han var på väg till Italien, uppger en säkerhetskälla.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons