Nyheter

Bussolycka på Bornholm

En bussolycka rapporteras ha inträffat på Bornholm vid 11-tiden på onsdagen och 19 passagerare har förts till sjukhus.
Nyheter • Publicerad 21 juli 2010
Foto: 

8-10 personer befinner sig i kritiskt tillstånd, uppger nyhetsbyrån Ritzau, men enligt andra källor är ingen allvarligt skadad. Hittills har 19 personer förts till sjukhuset på ön, men fler har skador. Fyra av öns fem ambulanser kallades till platsen, liksom helikopterflyg från sjukvården och militären.

En av helikoptrarna hämtar blod på Rigshospitalet och sjukvårdspersonal ska hämtas på samma sätt. En av helikoptrarna har anlnt till olycksplatsen.

Enligt dansk radio är de flesta av de cirka 50 passagerarna pensionärer och bussbolaget kommer från Kolding på Jylland. Olyckan inträffade enligt uppgift när en turistbuss välte på sidan under försök att väja för cyklister på en mycket smal grusväg. Platsen ligger nära ett stenbrott vid nordspetsen på danska ön Bornholm öster om staden Allinge.

En krisorganisation är inkallad och Danmarks Radio meddelar att sjukhuset i Rönne på Bornholm stängts för utomstående utom anhöriga till de skadade.

Magnus Pier
Mikael Anjou
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.