Annons
Nyheter

Bombskadad reporter hedrad

En libanesisk journalist som skadades av en bilbomb 2005 har tilldelats pressfrihetsorganisationen IPI:s hjältepris.
Nyheter • Publicerad 1 april 2010

WIEN. May Chidiac har enligt IPI visat stort hjältemod eftersom hon har fortsatt att arbeta, trots att hon förlorade en hand och ett ben i explosionen.

– May Chidiacs vägran att som journalist ge efter för hotet om våld kostade henne närapå livet, men hon har vunnit beundran världen över för sitt mod och sin förmåga att komma igen, säger den Wienbaserade organisationens chef David Dadge i ett uttalande.

Annons

Chidiac arbetar för ett tv-bolag och är känd bland annat för sin öppna kritik mot Syriens inflytande i Libanon. Hon skadades svårt i attentatet, men återvände efter ett knappt år till arbetet. Hon säger att hon själv inspirerats av kollegor som dött i tjänsten:

– Jag måste vara en röst för dem som inte längre är här. Det är nu mitt uppdrag. Ingenting kommer någonsin att hindra mig från att säga sanningen.

Gustav Svensson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons