Annons
Nyheter

Valparkering gör trelleborgare upprörd

Per Persson är upprörd över placeringen av lokalen för förtidsröstning till EU-valet vid Willys. Lokalen står på platser som är avsedda för parkering för rörelsehindrade.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2014
En vallokal som parkerat fel? Det upprör att lokalen för EU-valsröstning ställts upp på p-platser för rörelsehindrade.
En vallokal som parkerat fel? Det upprör att lokalen för EU-valsröstning ställts upp på p-platser för rörelsehindrade.Foto: Lasse Bryggare

- Jag menar att man i stället kunde ha valt att ställa lokalen på platser som är vanliga parkeringsplatser, säger Per Persson.

Vid Willys finns det förutom de platser som nu är upptagna av den tillfälliga vallokalen även två andra p-platser för rörelsehindrade som ligger lika nära som de som nu inte är tillgängliga. Det finns ytterligare en lite längre bort.

Annons

- Vi var tveksamma till förslaget från Willys, säger Aino Friman på kommunen. Men enligt Willys så används de här p-platserna ytterst sparsamt och enligt deras bedömning räcker det mycket väl med de platser som nu finns tillgängliga för rörelsehindrade.

Per Persson är dock inte nöjd med den förklaringen.

- Jag menar att det är en principfråga, säger han.

Själva lokalen tycker han dock är bra.

- Den är fint anpassad, säger han.

Per Persson berättar att han själv är inställd på att rösta i EU-valet.

- Men jag tänker inte rösta i den där lokalen. Jag röstar på valdagen, säger han.

Lokalen vid Willys är en av tre som står vid köpcentra i Trelleborg. Det finns möjlighet att rösta även vid Ica Maxi och Citygross. Man kan även förtidsrösta vid Gröningen och Smygehem samt på biblioteket i Trelleborg.

De tillfälliga lokalerna finns på plats från 7 maj till och med valdagen 25 maj.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons